Side Area Logo
Македонско здружение на млади правници
Keep conected

На крајот, се појави иднината- приказна за интеграција во РМ

МЗМП подготви серија од неколку стории за животите на бегалци кои се обидуваат да се интегрираат во Република Македонија. „На крајот, се појави иднина” е приказна која го опшишува лавиринтот од патеки кои Јусуф морал да ги помине за да се чувствува заштитен и сигурен во РМ.

jusufs-story

*Имињата се измислени за да се задржи приватноста на лицето во приказната. Сите разговори и фотографии се направени со согласност од лицето.

NO COMMENTS

Sorry, the comment form is closed at this time.