Side Area Logo
Македонско здружение на млади правници
Keep conected

Инфографик за мониторинг на затворски установи (01.08.-31.08.2020)

Македонското здружение на млади правници и Хелсиншкиот комитет за човекови права и во август годинава посетија шест затворски установи и обезбедија правна помош за 45 осудени лица. Информаторот подолу, содржи повеќе информации од теренскиот мониторинг на овие установи.

Што се однесува на периодот од јануари до крајот на јули 2020, поради мерките за заштита од ширење на коронавирусот, посетите на затворите беа забранети.

 

Во продолжение PDF верзии на информаторот:
NO COMMENTS

Sorry, the comment form is closed at this time.