Side Area Logo
Македонско здружение на млади правници
Keep conected

Добитници на награди на „Јавниот повик за доделување на награда за професионално известување за состојбата на бегалците при мешаните миграциски движења за 2015 година во Македонија”

Untitled

 

Македонското здружение на млади правници информира дека добитници на награди на „Јавниот повик за доделување на награда за професионално известување за состојбата на бегалците при мешаните миграциски движења за 2015 година во Македонија се:

 

– Во категоријата напис или серија написи:

 

Прва награда: Горан Адамовски за написи објавени во дневниот весник Утрински весник

Втора награда: Синиша Станковиќ  за написи објавени во VOA News

Трета награда: Слободанка Јовановска за написи објавени во дневниот весник Утрински весник

 

– Во категоријата емисија, прилог или краток документарец:

 

Прва награда: Зорана Гаџовска Спасовска за видео прилог емитуван на Радио Слободна Европа

Втора награда: Милка Смилевска  за видео прилог емитуван на Al Jazeera Balkans

Трета награда: Менче Атанасова Точи за видео прилог емитуван на видео порталот Нова ТВ

 

Голема благодарност до сите новинари кои аплицираа на објавениот повик и ве охрабруваме да продолжите со својата успешна работа.

 

NO COMMENTS

Sorry, the comment form is closed at this time.