Side Area Logo
Македонско здружение на млади правници
Keep conected

Добитници на награди за професионално известување за состојбата на бегалците и лицата без државјанство во Република Северна Македонија за 2019 година

Untitled

Македонското здружение на млади правници во соработка со ЗНМ и Високиот комесаријат за бегалци при Обединетите нации – УНХЦР информира дека добитници на награди на „Jавен повик за доделување на награди за професионално известување за состојбата на бегалците и лицата без државјанство во Република Северна Македонија за 2019 година” се:

– Во категорија напис или серија написи:

Наградата припадна на Менче Атанасова Точи за написот под наслов „Починатите бегалци и мигранти во „дупката“ на институциналната негрижа “,  медиум на објавување: НОВА ТВ

– Во категоријата емисија, прилог или краток документарец:

Доделени се две награди едната награда припадна  на Ѓорѓи Личовски за прилогот под наслов „Mother Lenche with illegal migrants full edit Georgi Licovski North Macedonia “, медиум на објавување: агенција EFE, другата награда припадна на Еви Шкопи за прилогот под наслов 90 годишната Сафије Пајазити е една од многуте лица кои немаат лични исправи , медиум на објавување: ТВ АлсатМ.

Голема благодарност до сите новинари кои аплицираа на објавениот повик и Ве охрабруваме да продолжите со својата успешна работа.

 

Целосната објава може да ја преземете на: Добитници на награди за професионално известување

NO COMMENTS

Sorry, the comment form is closed at this time.