Side Area Logo
Македонско здружение на млади правници
Keep conected

ДОБИТНИЦИ НА НАГРАДИТЕ ЗА ПРОФЕСИОНАЛНО ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА СОСТОЈБАТА НА БЕГАЛЦИТЕ И ЛИЦАТА БЕЗ ДРЖАВЈАНСТВО ЗА 2023 ГОДИНА

Македонското здружение на млади правници во соработка со Здружение на новинарите на Македонија – ЗНМ и Канцеларијата на високиот комесаријат за бегалци на Обединетите нации УНХЦР во Северна Македонија информира дека добитници на трите награди за професионално известување за состојбата на бегалците и лицата без државјанство во Република Северна Македонија за 2023 година се:

Прва награда: Марија Тумановска за мултимедијалниот производ „Украинските бегалци во Македонија: Живееме одденеска за утре”- медиум на објавување: Радио Слободна Европа

Втора награда: Симона Петровска за мултимедијалниот производ „Кога системот произведува жртви- Мемет Камбер замина во смртта без лична карта“- медиум на објавување: ТВ Телма

Трета награда: Урим Хасипи за мултимедијалниот производ ,,Afrim Berisha nga Tetova ka dhënë mito për dokumentet personale” („Африм Бериша од Тетово дал мито за лични документи”) – медиум на објавување: ТВ Коха Тетово

Упатуваме честитки за наградените и благодарност за сите новинари кои се пријавија на јавниот повик.

NO COMMENTS

Sorry, the comment form is closed at this time.