Side Area Logo
Македонско здружение на млади правници
Keep conected

Јавен повик за услуги – Дизајн на визуелен идентитет на 10-годишнината од Наградата за професионално известување за состојбата на бегалците и лицата без државјанство во Република Северна Македонија

Македонското здружение на млади правници за потребите на проектот “Застапување за правна помош, изнаоѓање решенија и претставување на лицата кои се од интерес на УНХЦР” и „Застапување и помош за ставање крај на бездржавјанството”, поддржан од Високиот Комесаријат за бегалци при ОН – УНХЦР во Северна Македонија, спроведува јавен повик за услуги од дизајнерска компанија или графички дизајнер за креирање визуелен идентитет за 10-годишнината од Наградата за професионално известување за состојбата на бегалците и лицата без државјанство во Република Северна Македонија.

Македонското здружение на млади правници од 2010 година е партнер на Високиот Комесаријат за бегалци при ОН за обезбедување на правна помош на лица под мандат на УНХЦР во Република Северна Македонија. Проектот “Застапување за правна помош, изнаоѓање решенија и претставување на лицата кои се од интерес на УНХЦР” и „Застапување и помош за ставање крај на бездржавјанството” се фокусира на заштита и унапредување на човековите права на бегалците, лицата без државјанство и барателите на азил.

Опсег на работа

Избраната компанија/графички дизајнер ќе биде одговорна за развој на сеопфатен визуелен идентитет кој ја доловува суштината и важноста на наградата и нејзината годишнина. Визуелниот идентитет треба да биде разновиден и применлив на различни платформи.

Очекувани резултати:

– Уникатно лого или илустрација што ја доловува суштината на наградата и нејзиното значење

– Шаблони за објави и приказни на социјалните медиуми

– Дизајн за покана за е-пошта и белешка за благодарност

– Шаблони за презентација за време на настанот

– Прилагодена позадина за употреба во видео презентација или пренос во живо

– Дизајн за апликација на производи за како што се маици, торби за торби или чаши

Сите фајлови треба да се испорачаат во висока резолуција погодни за печатење (CMYK) и за веб (RGB) во PNG и JPG формат, како и изворни фајлови што може да се уредуваат (на пр., Adobe Illustrator, Photoshop, InDesign)

Барања за апликација

Заинтересираните во своите апликации треба да вклучат:

– Портфолио кое ќе содржи примери за претходна работа релевантна за овој проект

– Временска рамка на проектот

– Буџет со транспарентна проценка на трошоците која ги вклучува сите елементи на дизајнот и сите дополнителни трошоци

– Контакт информации за најмалку две референци од минати клиенти

Критериуми

Апликациите ќе се оценуваат врз основа на следниве критериуми:

– Искуство и квалитет на портфолиото

– Почитување на временската линија

– Буџет, односно исплатливост и вредност за парите

Рокови:

Рок за апликација- среда, 29.05.2024 година.

Известување за избрана апликација- петок 31.05.2024 година

Испорака на материјалите- петок, 7.06.2024 година.

Инструкции за поднесување апликација

Ве молиме поднесете ја вашата апликација преку е-пошта на ncavolli@myla.org.mk и bkolashinac@myla.org.mk со наслов „ Јавен повик за услуги – Дизајн на визуелен идентитет на 10-годишнината од Наградата за професионално известување за состојбата на бегалците и лицата без државјанство во Република Северна Македонија “ до среда, 29.05.2024 година.

Контакт за информации

За какви било прашања или дополнителни информации, ве молиме контактирајте со Нита Чаволи на ncavolli@myla.org или 072 224 581

NO COMMENTS

Sorry, the comment form is closed at this time.