Side Area Logo
Македонско здружение на млади правници
Keep conected

Поднесена тужба поради непреземање мерки за справување со дивата депонија во Струга

Македонското здружение на млади правници ја известува јавноста дека во јануари 2021 е поднесена тужба против Министерството за животна средина и просторно планирање, Општина Струга и Јавното претпријатие КОМУНАЛНО Струга поради непреземање мерки за справување со дивата депонија која подолг период постои во градот. Опстојувањето

ПОВЕЌЕ

ОГЛАС ЗА ВРАБОТУВАЊЕ- Офицер/ка за застапување (Advocacy officer)

Македонското здружение на млади правници (МЗМП) Скопје, објавува оглас за вработување, за една работна позиција „Офицер/ка за застапување” (Advocacy officer) во времетраење од 11 месеци со можност за продолжување почнувајќи од февруари 2021 година. Работната позиција се огласува за потребите за спроведување на проектот “Advocacy for

ПОВЕЌЕ

Thirrje publike për pjesëmarrje në punëtori mbi raportimin e ndjeshëm gjinor dhe rolin e gazetarit në luftën kundër dhunës ndaj grave

Shoqata maqedonase e juristëve të rinj (MYLA), në kuadër të projektit "Krijimi i kulturave të barazisë gjinore" i mbështetur nga UNWomen në Shkup, shpall thirrje publike për pjesëmarrje në punëtori një-ditore mbi raportimin e ndjeshëm dhe rolin e gazetarit në luftën kundër dhunës ndaj grave. Punëtoria

ПОВЕЌЕ

Јавен повик за учество на работилница за родово сензитивно известување и улогата на новинарот во сузбивањето на насилството врз жените

Македонско здружение на млади правници (МЗМП), во рамки на проектот “Creating Cultures of Gender Balance” поддржан од UNWomen во Скопје, објавува јавен повик за учество во еднодневна Работилница за сензитивно известување и улогата на новинарот во сузбивањето на насилството врз жените. Работилницата е наменета за новинар(к)и

ПОВЕЌЕ

Промовиран Годишниот извештај за ефикасноста на правната заштита на човековите права за 2020 година

На 25.12.2020 година,  Македонското здружение на млади правници го промовираше Годишниот извештај за ефикасноста на правната заштита на човековите права за 2020 година. Извештајот ги опишува повредите на човековите права документирани од тимот на МЗМП, а преку студии на случај и следење на постапувањето на надлежните

ПОВЕЌЕ

“Истакнат правник – чекори до успех”- настан за мотивирање на младите правници

  Македонското здружение на млади правници последниве три години по ред организира настан насловен “Истакнат правник - чекори до успех” осмислен да ги мотивира и поттикне младите правници во градењето на кариерата и квалитетите кои треба да ги поседува еден успешен правник. На овогодинешниот настан кој се

ПОВЕЌЕ