Side Area Logo
Македонско здружение на млади правници
Keep conected

Билтен бр.1 на Проектот на УСАИД за заштита на човековите права.

Македонското здружение на млади правници МЗМП во рамки на Проектот на УСАИД за заштита на човековите права го објавува првиот билтен со коj ќе се споделуваат информации за спроведените активности на проектот како и информации за состојбата со правната заштита на човековите права во РМ.

 

Во ова издание:

  • Започна спроведувањето на Проектот на УСАИД за заштита на човековите права.
  • Формиран е тим од адвокати и млади правници обучени во областа на заштитата на    човековите права кои ќе го пренесат своето знаење на други млади правници.
  • Започна програмата за практиканска работа на младите правници.
  • Состојбата на човековите права во РМ-повреда на слобода на движење и ретроактивна    примена на прописи.
  • Што претставува стратешкото застапување и зошто е истото важно?

 

Со почит, 

Проект на УСАИД за заштита на човековите права Македонско здружение на млади правници

NO COMMENTS

Sorry, the comment form is closed at this time.