Side Area Logo
Македонско здружение на млади правници
Keep conected

Јавен повик за учество на онлајн едукативна сесија за граѓански организации на тема „Правото на мирен собир во Северна Македонија“

Македонското здружение на млади правници (МЗМП), во рамки на проектот „Новите технологии и правото на собир во Северна Македонија“ поддржан од Европскиот центар за непрофитно право (ECNL), објавува повик за учество на онлајн едукативна сесија на тема „Правото на мирен собир во Северна Македонија“.

Еднодневната едукативна сесија ќе се одржи на 10ти ноември, со почеток од 13:00 – 14:30 часот, на платформата ЗУМ.

Сесијата е наменета за претставници на граѓанското општество. За време на сесијата, учесниците ќе се стекнат со знаења за клучните концепти на правото на мирен собир, меѓународната и домашната правна рамка и ќе бидат покриени најпоставуваните прашања на оваа тема.

Сите заинтересирани лица да го пријават своето учество на следниов линк: https://forms.office.com/r/4K1yVWe4kd  

NO COMMENTS

Sorry, the comment form is closed at this time.