Side Area Logo
Македонско здружение на млади правници
Keep conected

Jавен повик за доделување на награди за професионално известување за состојбата на бегалците и лицата без државјанство во Република Северна Македонија за 2019 година

Untitled

Македонското здружение на млади правници информира дека доботници на награди на „Jавен повик за доделување на награди за професионално известување за состојбата на бегалците и лицата без државјанство во Република Северна Македонија за 2019 година”. “ се:

 

– Во категорија напис или серија написи:

 

Наградата припадна на Менче Атанасова Точи за написот под наслов „Починатите бегалци и мигранти во „дупката“ на институциналната негрижа “,  медиум на објавување: НОВА ТВ

– Во категоријата емисија, прилог или краток документарец:

 

Доделени се две награди едната награда припадна  на Ѓорѓи Личовски за прилогот под наслов „Mother Lenche with ilegal migrants full edit Georgi Licovski North Macedonia “, медиум на објавување: агенција EFE, другата награда припадна на Еви Шкопи за прилогот под наслов 90 годишната Сафије Пајазити е една од многуте лица кои немаат лични исправи , медиум на објавување: ТВ АлсатМ.

 

Голема благодарност до сите новинари кои аплицираа на објавениот повик и ве охрабруваме да продолжите со својата успешна работа.

 

NO COMMENTS

Sorry, the comment form is closed at this time.