Side Area Logo
Македонско здружение на млади правници
Keep conected

Добитници на награда за истражувачко новинарство во областа на азилот мешаните миграциски движења за 2014 година во Македонија

 

Македонското здружение на млади правници информира дека доботници на награди на „Јавниот повик за доделување на награда за истражувачко новинарство во областа на азилот мешаните миграциски движења за 2014 година во Македонија”. “ се:

 

Прва награда : Игор К. Илиевски со поднесокот ,, По 4.000 километри, чевлите на Ајуп останаа на пругата пред Велес„ објавен во Дневник

Втората награда: Величковски Горан со видео записот емитуван по повод Меѓународниот ден на бегалците на Канал 5 Телевизија

Третата награда: Александар Димитриевски со видео запоисот од емисијата 360 емитуван на Алсат М Телевизија и Саше Димовски со поднесокот ,, Мигранти: Невидливи на премините, видливи на пругите на кои оставаат живот„ објавен на Нова ТВ

 

Голема благодарност до сите новинари кои аплицираа на објавениот повик и ве охрабруваме да продолжите со својата успешна работа.

NO COMMENTS

Sorry, the comment form is closed at this time.