Side Area Logo
Македонско здружение на млади правници
Keep conected

ОГЛАС ЗА ВРАБОТУВАЊЕ НА ПРЕВЕДУВАЧ ОД ФАРСИ ЈАЗИК

ОГЛАС ЗА ВРАБОТУВАЊЕ НА ПРЕВЕДУВАЧ ОД ФАРСИ ЈАЗИК

Македонското здружение на млади правници (МЗМП) за потребите на проектот “Правна помош и застапување на лица од интерес на УНХЦР” објавува оглас за вработување на преведувач од Фарси јазик. Преведувачот ќе биде дел од тимот на МЗМП во Привремениот транзитен центар Винојуг и Привремениот транзитен центар Табановце.

Квалификации:

 • Минимум средно образование;
 • Одлично познавање на пишан и говорен фарси јазик;
 • Поседување на лиценца за овластен судски преведувач од Фарси ќе се смета за особена предност;
 • Одлично познавање на пишан и говорен македонски јазик;
 • Познавање на англиски јазик и друг странски јазик ќе се смета за предност;
 • Одлични комуникациски способности;
 • Активен возач (Б категорија);
 • Способност за работа во мултиетничка средина;
 • Минато работно искуство во сличен контекст ќе се смета за предност.

Делокруг на работа:

 • Преведување при директна комуникација со баратели на азил, бегалци и други лица од интерес на МЗМП;  
 • Преведување при спроведување на интервјуа со лицата од интерес;
 • Преведување на документи од Фарси на Македонски јазик, и од Македонски на Фарси јазик.

Дополнителни информации:

 • Работните активности се одвиваат во Привремениот транзитен центар Винојуг и Привремениот транзитен центар Табановце;
 • Работно време од 40 часа неделно;
 • Работникот се ангажира со полно работно време.

Ве молиме вашите биографии заедно да ги испратите на contact@myla.org.mk.

NO COMMENTS

Sorry, the comment form is closed at this time.