Side Area Logo
Македонско здружение на млади правници
Keep conected

ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВА ЗА УЧЕСТВО НА ШКОЛА ЗА ЧОВЕКОВИ ПРАВА

Македонското здружение на млади правници (МЗМП) во соработка со Европското здружение на студенти по право во Република Македонија (ЕЛСА РМ) организира Школа за човекови права на тема „5 важни лекции за човековите права- како да станеш заштитник на човековите права“.

Школата е наменета за студенти по право, дипломирани правници и магистри по право, ќе содржи 4 обуки кои ќе се спроведат во периодот 22 март – 31 март и има за цел да го зголеми знаењето на правниците од областа на човековите права, особено во однос на темите кои ќе бидат опфатени со неа.

Сите заинтересирани правници може да го пријават своето учество до 20 март до 12:00 часот со назнака „Пријава за учество на Школа за човекови права“ на една од следните e-mail адреси:

Целосниот повик можете да го преземете на следниот линк: ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВА ЗА УЧЕСТВО НА ШКОЛА ЗА ЧОВЕКОВИ ПРАВА МЗМП ЕЛСА

NO COMMENTS

Sorry, the comment form is closed at this time.