Side Area Logo
Македонско здружение на млади правници
Keep conected

Доделување на награда за професионално известување за состојбата на бегалците за 2017 година во Македонија

Untitled

Македонското здружение на млади правници информира дека добитници на награди на „Јавниот повик за доделување на награда за професионално известување за состојбата на бегалците за 2017 година во Македонија се:

 

Во категоријата напис или серија написи:

 

Прва награда: Емилија Петреска и Стефанија Тенекеџиева за написот ,,Го испуштиле последниот воз за Европа, сега го живеат македонскиот крпен живот „ медиум на објавување: Радио МОФ

Втора награда: Сниша Станковиќ за написот ,,Осум квадрати надеж„ медиум на објавување: Гласот на Америка

Трета награда: Марија Тасев за написот ,, Премзнатото момче од Авганистан неможеше ни да зборува кога го најдоа во Лојане„ медиум на објавување: Дневник

 

– Во категоријата емисија, прилог или краток документарец:

 

Прва награда: Гонца Коцева за видео прилог ,,Бегалска приказна со среќен крај „ медиум на објавување: Телеканал А1 Струмица

Втора награда:  Хекуран Акифи за видео прилог ,, Мигранти во Куманово„ медиум на објавување: Гласот на Америка

Трета награда: Петар Клинчарски за видео прилог ,,Во пресрет на референдумите-која е вистината околу Стратегијата за мигранти и странци? „ медиум на објавувавње: 360 степени

 

– Во категоријата фотографија:

 

Прва награда: Ѓорѓи Личовски за фотографијата ,,Refugee stuck in transit centar Tabanovce village(3) „ медиум на објавување: Epa-European pressphoto agenncy

Втора награда: Роберт Атанасовски за фотографијата ,,Поглед„ медиум на објавување: Newsdeeply-refugees deeply

Трета награда: Томислав Ѓеоргиев за фотографија ,,mother and son „ медиум на објавување: Фокус

 

 

 

Голема благодарност до сите новинари кои аплицираа на објавениот повик и ве охрабруваме да продолжите со својата успешна работа.

 

NO COMMENTS

Sorry, the comment form is closed at this time.