Соопштение за јавноста- Според Државниот завод за ревизија, голем дел од малите  хидроцентрали се нелегални
декември 21, 2021

Скопје, 21.12.2021 година – Македонското здружение на млади правници и Еко-Свест ја поздравуваат извршената ревизија на Државниот завод за ревизија во врска со …

ИЗВРШНАТА ВЛАСТ И ПОЛИТИЧКИТЕ ПАРТИИ ТРЕБА ДА СЕ ВОЗДРЖАТ ОД ИЗЈАВИ И ДЕЈСТВИЈА СО КОИ СЕ ДОВЕДУВА ВО ПРАШАЊЕ НЕЗАВИСНОСТА НА СУДСКАТА ВЛАСТ
декември 7, 2021

Реакција на Блупринт групата за реформи во правосудството за изјавата за медиуми на претседателот на Владата на Република Северна Македонија, Зоран Заев и …

МЗМП одржа тридневна Академија за човекови права за млади правници
декември 3, 2021

Македонското здружение на млади правници организираше тридневна (25-28.11.2021) Академија за човекови права во рамки на проектот “Зајакнување на професионализмот, компетентноста и интегритетот на …

ПРАКТИКАТА НА ОДРЕДУВАЊЕ КАЗНА ПОД ГРАНИЦАТА ПРОПИШАНА СО ЗАКОН ЗА КРИВИЧНОТО ДЕЛО “ТЕШКИ ДЕЛА ПРОТИВ БЕЗБЕДНОСТА НА ЛУЃЕТО И ИМОТОТ ВО СООБРАЌАЈОТ“ НЕ ГИ ОСТВАРУВА ЦЕЛИТЕ НА КАЗНУВАЊЕТО И ВЛИЈАЕ НЕГАТИВНО НА ДОВЕРБАТА НА ГРАЃАНИТЕ ВО СУДСТВОТО
ноември 15, 2021

Реакција на Блупринт групата за реформи во правосудството за изречената санкција на обвинетиот Зоран Милески – Кичеец за стореното кривично дело „Тешки дела …

Јавен повик за учество на онлајн едукативна сесија за правници на тема „Правото на мирен собир во Северна Македонија“
ноември 3, 2021

Македонското здружение на млади правници (МЗМП), во рамки на проектот „Новите технологии и правото на собир во Северна Македонија“ поддржан од Европскиот центар …

Јавен повик за учество на онлајн едукативна сесија за граѓански организации на тема „Правото на мирен собир во Северна Македонија“
ноември 3, 2021

Македонското здружение на млади правници (МЗМП), во рамки на проектот „Новите технологии и правото на собир во Северна Македонија“ поддржан од Европскиот центар …

БАРАЊЕ ЗА ПРИБИРАЊЕ НА ПОНУДИ ЗА ИЗРАБОТКА НА ВИДЕО ЗА ПОТРЕБИТЕ НА КАМПАЊАТА #IBELONG 2021
октомври 19, 2021

Македонското здружение на млади правници како партнер на Канцеларијата на Високиот комесаријат за бегалци при Обединетите Нации (УНХЦР), во рамки на проектот „Застапување …

Јавен повик за експертска позиција за проценка на потребите на граѓанските организации
август 30, 2021

                                       Македонското здружение на млади правници (МЗМП) за потребите од спроведување на проектот „Граѓанските организации во акција за климата“ поддржан од the …