Side Area Logo
Македонско здружение на млади правници
Keep conected
434418743 825951232904730 1639995806480864575 n 1

МЗМП спроведе циклус на обуки за обезбедување пост-пенална помош на претходно осудени лица

Во рамките на проектот „Воспоставување услуги во заедницата за поддршка на ресоцијализација и реинтеграција на поранешни осуденици", финансиран од Европската комисија, Македонското здружение на млади правници спроведе циклус на обуки за обезбедување пост-пенална помош на претходно осудени лица. На обуките учествуваа претставници на Пробациски канцеларии, Центри

ПОВЕЌЕ
20230719 101254 1 scaled

Тематски форум во врска со кризната состојба во КПД Идризово

На 19.07.2023 година се одржа тематски форум во врска со кризната состојба во казнено-поправната установа во Идризово, организиран од страна на Македонското здружение на млади правници (МЗМП) и Националниот превентивен механизам (НПМ). Кризна состојба во казнено-поправната установа во КПД Идризово беше прогласена на 07 јуни 2023

ПОВЕЌЕ