Side Area Logo
Македонско здружение на млади правници
Keep conected

Тематски форум во врска со кризната состојба во КПД Идризово

На 19.07.2023 година се одржа тематски форум во врска со кризната состојба во казнено-поправната установа во Идризово, организиран од страна на Македонското здружение на млади правници (МЗМП) и Националниот превентивен механизам (НПМ). Кризна состојба во казнено-поправната установа во КПД Идризово беше прогласена на 07 јуни 2023

ПОВЕЌЕ

Апел итно да се донесе Законот за амнестија – луѓето што го прекршиле полицискиот час не треба да издржуваат казна затвор

Македонското здружение на млади правници и Хелсиншкиот комитет за човекови права апелираат итно да се донесе Законот за амнестија, кој особено е значаен за лицата од ранливите категории, а кои се осудени за кривичните дела од член 205 - „Пренесување заразна болест“ и член 206

ПОВЕЌЕ