Side Area Logo
Македонско здружение на млади правници
Keep conected

Апел итно да се донесе Законот за амнестија – луѓето што го прекршиле полицискиот час не треба да издржуваат казна затвор

Македонското здружение на млади правници и Хелсиншкиот комитет за човекови права апелираат итно да се донесе Законот за амнестија, кој особено е значаен за лицата од ранливите категории, а кои се осудени за кривичните дела од член 205 - „Пренесување заразна болест“ и член 206

ПОВЕЌЕ