Oбука за човекови права за младите правници дел од практикантската програма на Проектот на УСАИД за заштита на човековите права

Минатиов викенд се одржа обука за млади правници во рамки на Проектот на УСАИД за заштита на човековите права која ја проследија правниците кои се дел од програмата за практикантска работа на проектот. Еден од предавачите, адвокатката Софија Бојковска ги запозна учесниците со основните елементи (принципи) на концептот на човековите права и одржа практични вежби.[…]

Годишно собрание на МЗМП- ентузијазам за постојано подобрување

Вчера (15 ноември 2016) во хотелот Солун во Скопје, МЗМП одржа Годишно собрание на коешто присутствуваа вработени и членови на здружението. Во единствена колективна атмосфера, присутните имаа можност да ги следат презентациите на кандидатите за членови на Управниот одбор  и за претседател на МЗМП, како и да поставуваат прашања и да дискутираат околу предлозите и идеите на[…]

Прифаќање на непридружувани малолетници и разделени деца во прифатните центри и улогата на старателите

  Во периодот од 03.11-04.11.2016 година во Скопје, МЗМП во соработка со организацијата Група 484 од Белград, организираше обука на тема „Прифаќање на непридружувани малолетници и разделени деца во прифатните центри и улогата на старателите”.Обуката беше поддржана од Холандска Амбасада во Белград.  Обуката  ја следеа вработени од Меѓуопштинскиот центар за социјални работи – Скопје, Прифатниот центарот за[…]