Side Area Logo
Македонско здружение на млади правници
Keep conected
viber image 2022 12 15 10 24 20 041

Промоција на Извештајот за мониторинг на дигитално посредувани јавни собири во С.Македонија

viber image 2022 12 15 10 24 20 041

Вчера во Публик рум го промовиравме извештајот за мониторинг на дигитално посредувани јавни собири во С.Македонија.  Преку извештајот ја разгледавме на моменталната состојба во врска со дигитално посредуваните јавни собири во С. Македонија, вклучително и на релевантната правна рамка, фреквенцијата, појавата и видовите на дигитално посредувани јавни собири и овозможувачката средина во која се случуваат. Ги идентификувавме специфичностите и предизвиците, а се дадоа и одредени заклучоци и препораки. 

Низ дискусија на настанот споделивме гледишта и искуства поврзани со дигитално посредуваните протести и го потврдивме нивното огромно значење како форма за остварување на слободата на мирно собирање во ова време на дигитална експанзија, а уште повеќе за во иднината.  

Извештајот беше изготвен од страна на Гоце Коцевски и Душица Нофитоска, како дел од проектот Мониторинг на дигитално посредувани јавни собири во Северна Македонија, проект финансиран од страна на Европскиот центар за непрофитно право-ECNL.  

NO COMMENTS

Sorry, the comment form is closed at this time.